När man kommer som ny till en stad finns det mycket man skall tänka på. För mig har det första varit att få tag i en optiker som är bra och pålitlig. Jag har hört en hel del konstigt om vissa optiker så att välja en man får förtroende för känns som någonting mycket viktigt. Det finns en optiker som ligger på samma gata som mitt arbete och det skulle vara smidigt om man kunde komma in till honom eller henne. Jag vet inte om det är en man eller kvinna som har butiken, men det spelar i och för sig inte någon roll. Jag har nu haft linser i många år och aldrig varit så noga med de där synundersökningarna man skall göra med jämna mellanrum. Nu tänker jag att det är lika bra att få gjort allting samtidigt om jag nu skall boka tid hos en optiker i vilket fall.

Linserna jag har nu funkar riktigt bra så jag tror inte att det har blivit någon större förändring vad gäller min syn, men det går aldrig att vara helt säker. För det mesta går en undersökning snabbt, och då märker jag också om det är en optiker jag kommer överens med eller inte. Två fugor i en smäll! Som tur är har arbetsgivaren gått med på att stå för en del av kostnaden i och med att jag behöver glasögon på jobbet när jag sitter vid datorn hela dagarna. Då kanske man kan få råd med snygga bågar till reservglasögonen som jag har när det inte är läge att köra med linser!

Hitta rätt optiker